
Tisdagsseminarier med Gestalt
Inspiration • Kunskap • Gemenskap
Tisdagsseminarierna undersöker olika synsätt, väcker frågor och bjuder in till att lära genom att göra.
Alla som är nyfikna på vad gestalt är, oavsett tidigare erfarenheter eller om det är nytt för dig, är välkomna. Inget av seminarierna kräver några förkunskaper.
Tre organisationer har gått samman för att ge olika perspektiv på gestalt i praktik och i teori. Anmälan görs via e-mail till respektive arrangör. Skriv det datum du vill gå, ditt namn och om du är medlem i någon av de arrangerande organisationerna. När vi ses fysiskt bjuder vi på fika!
Tisdag 1 april kl 18–20
Från medvetenhet till affär – hur säljer man med gestalt? med Christian Fredriksson och Carl-Henrik Edfors
En kväll där vi tillsammans utforskar hur gestalt kan användas för att sälja tjänster till organisationer. Genom samtal och erfarenhetsutbyte mellan både erfarna och mindre erfarna gestaltpraktiker får vi möjligheten att dela lärdomar, diskutera utmaningar och reflektera över vad som gör gestalt unikt i kundmötet.
Under kvällen får du höra konkreta exempel på framgångsrikt arbete med gestalt i kundrelationer och delta i diskussioner om hur man kan sälja gestaltiskt.
Du får också möjlighet att utforska dina egna utmaningar och erfarenheter på temat tillsammans med andra, med förhoppning att du kommer från kvällen med både insikter och inspiration.
Kvällens värdar är Christian Fredriksson och Carl-Henrik Edfors, båda diplomerade gestaltpraktiker i organisation från Gestaltakademin och med mångårig erfarenhet från försäljning av tjänster till organisationer.
Var: Stockholm, Klustret, Odengatan 81
Anmälan: Eventet intställt
Tisdag 8 april kl 18–20
Nyfiken på minoritets-stress? med Inés Bustamante
Minoritets-stress kan uppstå hos personer som tillhör minoritetsgrupper och kan orsaka psykisk ohälsa. Det handlar ofta om strukturell ojämlikhet, stereotyper och medvetna eller omedvetna kränkningar som minoriteter möter i arbetslivet. Alla människor har någon gång erfarenhet av att vara en minoritet men alla upplever inte denna erfarenhet som stressande. För de som påverkas av minoritets-stress är den ständigt närvarande i de sammanhang där vi befinner oss. För de som inte riskerar att drabbas av måste medvetenheten om att människor påverkas ständigt finnas i bakhuvudet.
Inés Bustamante ger en introduktion till begreppet och bjuder in oss att utforska det tillsammans. Vilka tankar och känslor väcker begreppet hos dig? Inés är diplomerad i organisationsprogrammet på Gestaltakademin och har lång erfarenhet av att arbeta med internationellt bistånd, ofta i en mångkulturell miljö. Hon har arbetat och levt i Latinamerika, Europa och på Afrikas horn.
Var: Stockholm, Klustret, Odengatan 81
Anmälan: boka@fgo.se
Tisdag 22 april kl 18–20
Andlighet i terapirummet, ett erfarenhetsutbyte med Cecilia Falk
Gestalt har en stadig grund i existentialismens filosofi. I det sekulära Sverige är det dock inte lika självklart att prata utifrån termen andlighet. Andlighet kan vara viktigt för klienter, det kan vara en resurs till stabilitet, läkande och utveckling. Det kan också vara något som gör att andra saker i tillvaron missas eller skapar motstånd. Hur vill du närvara som terapeut eller gestaltutövare när det dyker upp i din profession?
Cecilia Falk är gestaltterapeut och beteendevetare och har jobbat i många år med att möta människor i livets olika faser. Cecilia utövar zenbuddism och hennes nyfikenhet har lett till egna studier av andra andliga perspektiv som berikar. Under kvällen delar hon med sig av hur detta färgat den terapeutiska processen rent konkret för henne. Tillsammans utforskar vi vad andlighet, eller inte andlighet, innebär för dig i din professionella vardag och delar erfarenheter med varandra.
Var: Stockholm, Hälsans Hus, Fjällgatan 23B
Anmälan: styrelsen@gestaltterapeuterna.se
- SAG (Sveriges Auktoriserade Gestaltterapeuter): gestaltterapeuterna.se
- FGO (Föreningen Gestalt i Organisation): fgo.se
- GA (Gestaltakademin): gestaltakademin.se

Välkommen till digitalt årsmöte
Vi vill samlas för att berätta om året som gått och välja personer på olika poster inför kommande år. Detta år presenterar styrelsen dessutom ett förslag till stadgeändringar, så det är extra viktigt för föreningen att du som medlem deltar.
Varmt välkommen önskar styrelsen!

Vårmöte - lördag den 5 april 2025
Två gånger om året samlas vi medlemmar för att inspireras, dela erfarenheter och utforska olika teman tillsammans.
Årets vårmöte handlar om polarisering – en möjlighet att lyssna in, förstå och hitta nya perspektiv.
Dagen bjuder på en blandning av övning, samtal, reflektion och rörelsemeditation.
Vi ser fram emot att utforska detta tillsammans med dig!
| |