Projekt Gestalt i Sverige


Gestalt bidrar redan till en mänskligare värld, kom med och berätta hur du gör!


Vi går nu vidare med idén att skapa en plattform som stödjer det vi redan gör.Vi (Gestalt i Sverige, se nedan) vill - i bred samverkan med alla medsamma grundvärderingar - skapa en mötesplats, på webben, sociala media och i den fysiska verkligheten, där vi skapar kontakt, tillit, nyfikenhet och nya relationer med människor och grupper vi inte når idag. Ett rum som inte enbart består av vi och ni, utan även av något gemensamt, ett "oss", där vi utvecklar våra relationer med omvärlden.Vi vill åstadkomma detta genom att 

  • Bjuda på oss själva och det vi gör för en mänskligare värld. 
  • Presentera oss som terapeuter, konsulter, ledare, utbildare och människor på ett sätt som inbjuder till nyfikenhet och kontakt.
  • Bjuda på digitala upplevelser av gestalt, för att skapa förståelse och nyfikenhet. 
  • Öppna upp för nya initiativ, nya samarbeten, ny dialog medmänniskor och grupper som vill samma sak. 
  • Påverka samhällsdebatten genom våra exempel, vårt förhållningssätt och våra metoder, genomförda i viktiga sammanhang som gör skillnad. 


Låt dig inspireras 

Gå in på http://david20939.wix.com/gestaltisverige och läs mera,surfa runt bland länkarna, ta del av en video som berättar om idén och en annan där Lisbeth Gustafsson, styrelseledamot i GA och verksamhetschef i Katarina Församling, berättar sin vision av det Tredje Rummet och fyll i vårt formulär i slutet av sidan. 

Gå in på http://www.gestaltinspiration.com/gestaltisverige/gs/gsweb.html för att se ett utkast på hur siten skulle kunna se ut. Vi har redan fått in 70 000:- 
för att starta webbprojektet. 
Vad är ditt bidrag?
 


Vår idé presenterades på ett inspirationsmöte den 23 maj och mottogs med jubel. Nu behövs fler ekonomiska bidrag för att komma igång. I ett senare skede kommer bidrag i form av texter och filmer mm vara det som behövs mest.

Klicka och läs här och fyll i vårt formulär i slutet av sidan. Vårt mål är att få in 125 000:-. De flesta bidragen ligger mellan 500 till 5000 kronor. 

Så gå in NU - du också så vi kan komma igång! 


Och vad händer sedan? 

I oktober fattar vi beslut om vi har tillräckligt engagemang och pengar för att börja bygga sajten. 2017 kör vi igång skarpt med Lars Berg som huvudredaktör och med redaktionsråd och arbetsgrupper som stöd. 


I år blir FGOs höstmöte 19-20/11 
ett Gestalt i Sverige möte!
 


Den 19-20 november (inbjudan skickas inom kort) samlas alla som vill till gemensamt höstmöte där huvudfokus är att nyfiket utforska vad och hur DU redan gör som gestaltare. Skapa en stor kraftfull bild av allt vi gör i samhället som terapeuter, chefer, ledare och konsulter. Få inspiration, mångfald och kraft av varandra genom att dela våra erfarenheter i lyckade uppdrag. På plats kan vi börja vi fylla sajten med innehåll. 


Självklart passar vi också på att fira att Gestalt funnits i Sverige i 40 år! 

Vi har bokat Hotel Ariadne i Stockholm som ger oss förmånligt pris, bästa service och största lokalen – minst 100 personer räknar vi med!


Med hopp om en färgstark och utåtriktad höst! 


Tillsammans för Gestalt i Sverige: 
Jojo Tuulikki Oinonen, ordf Sveriges Auktoriserade Gestaltterapeuter

jojo@skam.nu Tel 0708323135
Marie Söderberg, ordf Föreningen Gestalt i Organisation
mgun@hotmail.se Tel 0702969079 
Per Andersson, ordf Gestaltakademin
per@mediamentorerna.se Tel 0708777965 

PS. 
Undrar du något, kontakta oss gärna