FGO

Välkommen på FGO:s höstmöte
på Södertuna slott
den 17 - 18/11 2018

Lördag - Vad är Agilt?

Vad är agilt arbetssätt? Vad är likheter och olikheter med gestaltmetodik i organisationer? Och hur kan vi som gestaltpraktiker få hjälp av ett agilt förhållningssätt i en värld med snabba förändringar och ökad komplexitet?


Agilt betyder rörlighet och smidighet, ett begrepp som växte fram i IT-världens mjukvaru-utveckling under 1900-talet. Idag är agilt arbetssätt principer, och ett förhållningssätt, som används i både ledarskap och samarbetsprocesser.


Under höstmötet kommer vi pröva en av de vanligaste agila metoderna, Scrum. Det är ett ramverk som skapar struktur när förutsättningar och mål ändrar sig. Vi tar del av arbets-sättet och vi utforskar våra möjligheter att själva använda metoden, lärs oss grunden i det agila och förstå språket.


Till vår hjälp har vi Martin Götze och Bodil Björnberg som kommer att stödja oss i lär-processen. Martin i sin roll som ledare i teknikvärlden hamnar ofta i sammanhang kring förändringar och motstånd, där Agilt införande hjälper.


När Bodil tog rollen som agil coach första gången behövde hon en bredare grund att stå på för att kunna hjälpa organisationen med förändringsarbetet. Hon började då organisations-programmet och tycker fortfarande att det är den bästa utbildning en agil coach kan få.



Söndag – Hur kan jag förhålla mig till och använda mig av agilt i min vardag?

På söndag förmiddag fortsätter vi möjliggöra det egna utforskandet kring våra möjligheter att använda metoden själva och förhålla oss till agilt och en, eller flera, av de metoder som används?

Preliminärt program

Lördag 17 november

10.30 Ankomstfika

11.00 Incheckning

11.30 Workshop – Vad är agilt arbetssätt?

12.30 Lunch

13.30 Workshoppen fortsätter

19.00 Gemensam middag

Söndag 18 november

9.00 Reflektion och lärande från gårdagen

10.00 Hur jag kan använda och förhålla mig till agilt i vardagen.

12.00 FGO – föreningstimme

13.00 Gemensam lunch

Södertuna Slott

Vårmötet äger rum på Södertuna Slott utanför Gnesta.

http://www.sodertuna.se/hitta-hit-kontakt

Det går pendeltåg från Södertälje till Gnesta. Därifrån är det 3-4 kilometer till slottet. Meddela om du behöver hämtas vid stationen i Gnesta. Meddela även om du kommer med bil och kan hämta upp några på vägen så försöker vi lösa skjuts tillsammans.


GPS adress: Södertuna Slott, Mariefredsvägen GPS Koordinator: Lat: N 59º 4’ 4.35” / Long: E 17º 18’ 26.93”


Pris

Arrangemanget är gratis (d.v.s. betald i din medlemsavgift). Du betalar endast för kost och logi.

Helpension 17-18 november:

Helpension i enkelrum: 1 789 kronor exkl.moms

Helpension i dubbelrum: 1 512 kronor exkl. moms (du meddelar själv konferensanläggningen vem du delar rum med)

 

Betalning 

Du betalar själv direkt till Södertuna slott med kreditkort vid utcheckningen.  

 

Anmälan och bokning

Anmäl dig genom att klicka här! 

Vi vill gärna ha din anmälan tidigt, så vi kan beställa rätt förutsättningar (utan ekonomisk risk för föreningen) och slippa säga nej till deltagare i sista stund. Vi förmedlar din bokning av hotellrum till konferensanläggningen, men du är personligen ansvarig för din bokning. 

 

Avbokning

Din anmälan är bindande från och med 15/10. 

Det betyder att om du inte aktivt har avanmält dig före detta datum, kommer FGO att fakturera dig hela kostnaden för din beställning av kost och logi. Allt för att FGO:s gemensamma kassa inte skall belastas (d.v.s. övriga medlemmar). Du kan självklart överlåta platsen till en annan FGO-medlem.